29 Eylül 2008 Pazartesi

KARNI YARIK


Malzemeler:

9 adet hepsi aynı boyda patlıcan
2 orta boy soğan
300 gr kıyma
2 domates
Sivri Biber veya çarliston biber
5-10 sap Maydanoz
Sıvıyağ
Karabiber
Tuz

Hazırlama:

Patlıcanlar alaca kesilecek bekletmeden kızgın yağda altı üstü hemen kızartılıp 8 tanesi fırın kabına çok sıkışmayacak şekilde dizilecek. (Kızartma tenceresine sığacak kadarını kesip hemen kızartıyoruz biz tuzlu suda bekletmiyoruz)
Ortaları bir bıçakla boyuna şekilde iki ucu ayrılmadan yarılacak.
Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanlar kaynar suda 1-2 dakika tıkırdatılacak süzülecek. Derince bir tencerede sıvı yağ süzülmüş soğanlar ve kıyma biraz döndürüldükten sonra domatesin 1 tanesini, tuz karabiber eklenip pişirilecek. Piştikten sonra kalan 1 patlıcanı çatalla ezip, maydanozu küçük küçük kesiyoruz yıkayıp süzdüğümüz dolma fıstıklarını da harcımıza katıp soğuyana kadar bekliyoruz.
Soğuyunca patlıcanların içine dolduruyoruz. Üzerine halka kesilmiş domates ve biberle süsleyip.
Tepsinin kenarından 1 çay bardağı kadar sıcak su döküp 10 dakika kadar fırında veya ocağın üstünde tıkırdatıyoruz.

16 Eylül 2008 Salı

TARHANA ÇORBASI


Malzemeler:

1 çorba kaşığı tereyağı
1 küçük soğan
6 su bardağı su
6 yemek kaşığı tarhana
Tuz

Hazırlama:

Soğanı rendeleyip tereyağında kavuruyoruz. 6 su bardağı soğuk suda 6 yemek kaşığı tarhanayı ezdikten sonra soğanların üzerine ilave ediyoruz. Karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz. Tereyağını eritip nane ve kırmızı pul biberle kızdırıp üzerine döküp servis ediyoruz.