29 Ocak 2009 Perşembe

PAN KEK


Malzemeler:

3 adet yumurta
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
4 tatlı kaşığı şeker (Arzuya göre eklenmese de olur)
3 su bardağı süt
½ çay bardağı sıvı yağ

Hazırlama:

Yumurtaların sarısını bir çırpma kabına akını başka bir çırpma kabına ayırıyoruz (Akını ayırırken sarısından hiç bulaşmamasına dikkat ediyoruz.)
Yumurta sarılarının olduğu kaba eğer şeker ekleyecekseniz önce şekerleri katıp çırpıyor, daha sonra sütü, unu ve kabartma tozunu ekleyerek birbirine özleşene kadar çırpıyoruz.

Diğer kapta yumurta aklarını hızlı bir şekilde kar beyaz olana kadar çırpıp, bir spatula yardımı ile diğer kaptaki karışımın içine yumurta aklarını söndürmeden geniş daireler halinde karıştırarak katıyoruz.
Teflon krep tavasında karışımdan küçük boy kepçe ile isterseniz bizim gibi kalıplarda isterseniz küçük toplar halinde arkalı önlü pişiriyoruz
Üzerine, veya aralarına çeşitli reçeller, nutella, pudra şekeri, bal sürülerek servis edilebilir.

27 Ocak 2009 Salı

MİLFÖY PASTA



Malzemeler:

18 Yaprak milföy hamuru
3,5 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1,5 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
2 yumurta sarısı
2 paket vanilya
30 gr tereyağı


Hazırlama:

Tereyağı hariç diğer malzemeleri pişirme yapabileceğimiz bir kapta mikserle karıştırdıktan sonra, Ocağı yakıp tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Piştikten sonra 30 gr tereyağını ilave edelim. Ilıyana kadar karıştırmaya devam edelim.

Milföy hamurlarını şekilli kalıplarda keserek veya düz şekilde yağlı kağıt yaydığımız tepsimize dizelim. Altı üstü kızarana kadar pişirelim. Piştikten sonra fırının tel ızgarasının üzerine alıp soğumaya bırakalım.

Pişen milföyle kabardı ise, elimizle üzerine bastırarak yassı hale getirelim. 3 adet milföyün aralarına ılınan kremamızdan sürüp en üstüne pudra şekeri serpelim.

23 Ocak 2009 Cuma

SEBZE SUYU



Marketlerde satılan et suyu, tavuk suyu gibi katlıları hiç kullanmadım. Sebze suyu çorbalarımıza güzel bir lezzet veriyormuş deneyeceğiz bakalım gerçekten veriyor mu?
Evdeki sebzelerden sebze suyu çıkartıp sonra haşlanmış sebzeleri ile de sebze çorbası yapabilirsiniz.
Evdeki sebzelerimizi haşladıktan sonra suyunu süzüp buz torbalarında dondurup pişirdiğimiz her çorbanın içine 1-2 kalıp atabiliriz.


Haşlanmış sebzeleri de sebze çorbası yapabiliriz.

MALZEMELER:
Evde olanlar bunlardı arzuya göre değişebilir.
2 tane patates
2-3 tane havuç
1 kereviz ve yaprakları
1 soğan
4-5 brüksel lahanası
2 yaprak lahanası
1 çorba kaşığı un
Sıvı yağ

Yağ ve un kavuruyoruz içine haşlanmış sebzeleri katıp el blendrından geçiriyoruz. Çok koyu ise biraz daha sebze suyu ilave edip, biraz kaynatıyoruz. Üzerine kaşar peyniri rendelenerek fında kurutulmuş bayat ekmekle servis yapabilirsiniz.




22 Ocak 2009 Perşembe

PASTAVILLA YUMURTALI PAPARDELLE İLE İKİ TAT


Cevizli
Makarnayı suyunu çekene kadar haşladıktan sonra, tuz ve yarım paket kadar krema ile karıştırıyoruz. Üzerine iri çekilmiş ceviz, sevdiğiniz baharatlarla servis yapıyoruz. (Bizimkinde; kekik, fesleğen, kırmızı biber, çekilmiş kara biber, mercan köşk otu ve az sarmısak tozu vardı.)
Sosisli
Makarnayı aynı şelikde haşlayıp tuzladıktan sonra. Taze soğan (yeşil saplarından bolca), bir diş sarmısak, domates veya domates püresi, yeşil biber ile küçük doğradığımız sosisleri az sıvı yağda çevirerek pişiriyoruz. Ateşten alırken yine üzerine sevdiğimiz baharatlardan atıp bir-iki karıştırıp tabağa aktardığımız makarnanın üzerine döküyoruz.

GÖZLEME (Hazır Yufkadan Pazılı)


Görende açma börek yapıyoruz zannedecek !!!

Malzemeler:

6 Yufka
1 demet Pazı
1 Orta boy soğan
biber salçası
kırmızı biber
tuz

Hazırlama:

10 Ocak 2009 Cumartesi

MEYVE AŞURESİ


Malzemeler:
2 portakal
2 mandalina
2 elma
1 ayva
1 avuç kuru üzüm
1 avuç pirinç
5 karanfil
8 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Hazırlama:

Meyveleri küp küp kestikten sonra diğer malzemeleri de katarak yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Veya düdüklü tencerede 5 dakika pişirip buharını çıkardıktan sonra kaynar vaziyetteyken içine 2 portakal suyunda 2 yemek kaşığı nişastayı çırptıktan sonra içine karıştıralım.
Bir taşım daha kaynatalım.
Kaselere boşaltalım. Soğuduktan sonra üzerini, tarçın, ceviz, kuş üzümü, kavrulmuş susam gibi arzuya göre süsleyelim.

Kaynak:Yemek ve Biz