29 Mart 2009 Pazar

TAVUK SALATASI

Tarif: Seval

Malzemeler:

2 adet haşlanmış tavukgöğsü
1 adet salatalık
1 diş sarımsak (1 adet taze sarımsak)
1-2 çorba kaşığı mayonez
1 kase yoğurt
½ demet dereotu
½ demet maydonoz
2-3 kornişon
Kuru nane
Tuz
1 katı haşlanmış yumurtanın sarısı

Hazırlama:

Haşlanmış tavukgöğsünü küçük küçük küp şeklinde kesin.
Salatalığı rendeleyin. Kornişonları küçük küçük doğrayın tuzu, naneyi de ekleyin.
Sarımsak, yoğurt mayonez karışımından salatanızın üzerini kaplayacak kadarını ayırıp geri kalanınla malzemenizi karıştırın. Yuvarlak servis tabağınıza yayın. Üzerini kalan yoğurt karışımı ile tamamen kapatın. Dereotu-maydanozunuzu robotta iyice küçük olarak kıyın. Katı haşladığınız yumurtanın sarısını çıkarıp küçük rende ile rendeleyin.
Bir bıçak yardımı ile salatanızın üzerine bir papatya resmi çizin. Ortansa yumurtanın sarısını, yaprak kısımlarına da dereotu-maydanoz karışımından istediğiniz şekilde süsleyin.
Ne hoş di mi?
Not: Orjinal tarifi süzme yoğurtlaydı. Bana süzme yoğurt biraz katı geliyor. Ben normal yoğurtla yaptım.

23 Mart 2009 Pazartesi

EKŞİLİ KÖTFE


Malzemeler:

500 Gr Kıyma
1 Çay Bardağı Pirinç
1 Soğan
1 Havuç
1 Patates
Tuz,Karabiber, Nane
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Limon suyu
1 Çorba Kaşığı Un
Biraz Su

Hazırlama:

Kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç, tuz ve karabiberi beraberce yoğur.
Köfteleri fındıktan biraz büyük olacak şekilde top top yapıp yayvan bir kaba sırala. Üzerine yarısına kadar kaynar su döküp etin kara suyunu al. Sonra bir tencerede kaynayan sıcak suya havuç ve patatesleri tekrar tuzunu biberini ve bir tutam naneyi ve de daha sonra köfteleri ilave ederek pişir.
Terbiye için;
Yoğurt,limon, un ve suyu bir kapta iyice çırp. Köfteler pişince terbiyeyi yavaş yavaş köftelere ilave et ve biraz daha pişince üzerine tereyağı, nane ve pul biberle hazırladığın sosu dök.

19 Mart 2009 Perşembe

CRISPY



Malzemeler:
4 elma
2 kaşık esmer şeker
½ limon suyu
1 portakal suyu
1 çorba kaşığı tarçın
1 avuç ceviz
Biraz kuru üzüm
Biraz Frenk üzümü kurusu (Arzu edilirse, kuru yemişçilerde satılıyor)
1 su bardağı yulaf
1 su bardağı un
½ paket tereyağı
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket vanilyalı dondurma


Elmaları küçük küçük fırın kabına kes üzerine şeker limon ve portakal suyu dök, tarçını serp hepsini bir kaşıkla karıştırıp buz dolabında 1-2 saat beklet.

Hamur malzemesini yoğurduktan sonra elmalı malzemenin üzerini yama yama şeklinde kapat
175 derece fırında 30-35 dk pişir ılık ılık üzerine vanilyalı dondurma (evde çukulatalı vardı) ile servis yap.

Küçük fırın kaplarında yapılırsa belki sunumu daha kolay olabilir. Alt malzeme biraz sulu olduğundan servisi zor oldu. Bir dahaki denemede bu şeklide yapacağız.


Akşam yemek sonrası için çok hafif bir tatlı...

10 Mart 2009 Salı

PİRİNÇ SALATASI


Malzemeler :

İki su bardağı jasmin pirinç
Havuç
Konserve mısır
4 adet kornişon turşusu
Zeytinyağı
Limon
Maydanoz
Nane
Fesleğen
Dere Otu
Taze soğan

Hazırlama:

İki su bardağı pirinci iki su bardağı suyla pişiriyoruz. Süzgeçten süzüyoruz.
Havucu rendenin ince tarafı ile rendeleyip diğer malzemeleri de küçük küçük içine ekleyip zeytinyağı limon ve tuz ile karıştırıyoruz.

4 Mart 2009 Çarşamba

SADE KEK



Malzemeler:
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
125 g yumuşak margarin
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket Vanilin
1 portakal veya limon kabuğu rendesi
1 paket Dr. Oetker Sade Kek Karışımı




Hazırlama:
Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpın.
Süt, margarin, sıvı yağ ve şekerli vanilin ekleyip 3 dakika çırpın.
Portakal veya limon kabuğu rendesi ile sade kek karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika daha çırpın.
24 cm çapındaki yağlanmış ortası delik kek kalıbına dökün ve
170°C (önceden ısıtılmış) fırında 35-45 dk pişirin.