1 Ağustos 2011 Pazartesi

SEBZELİ BULGUR PİLAVI



Malzemeler:

2 bardak pilavlık bulgur
1 orta boy soğan
2 bardak bezelye
1 tatlı kırmızı biber
1 çarliston biber
Kıyılmış maydonoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz


Hazırlama:

Bezelyeyi çok yumuşamayacak kadar haşlayalım.
Soğanı ve küçük doğranmış biberleri sıvı yağda çevirelim. İçine yıkayıp süzdüğümüz bulguru ekleyip kavurmaya devam edelim. Az haşlanmış bezelyeleri süzüp bulgura ekleyelim. Malzemenin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip ocağı en kısık dereceye getirip, suyunu çekene kadar pişirelim. Demlenince üzerine kıyılmış maydanozu ekleyelim. Karıştırıp servis edelim.