27 Aralık 2013 Cuma

FIRINDA KUZU KOL




Bir gece önceden;
İri taneli tuz, çekilmiş kara biber, taze sarımsak (ben taze buldum diye sevindim aldım), taze kekik, zeytinyağı.
Önce etleri elimize tuzu dökerek ovalıyoruz ve derince bir kaba koyuyoruz. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip tekar ovalayarak hepsine yedirip doğru buz dolabına.
Ertesi gün, etleri kaptan alıp (kaptaki marinasyon sosunu dökmüyoruz) düdüklüde  bir yemek kaşığı tereyağında etrafları kızarıncaya kadar (kurutmadan) çeviriyoruz. Üzerine az olmamak kaydıyla su ekleyip yarım saat pişmemişse biraz daha yani pişene kadar haşlıyoruz.
Etleri pişirmek için aldıktan sonra geride kalan marinasyon suyuna; 1 limonun suyu biraz tuz ve biraz daha kekik ekleyerek patatesleri bu sosa bulayıp üzerine de pişen etin suyundan kaşıkla dökerek fırına veri veriyoruz. Patatesler kızarınca üzerlerine pişen etleri koyup üzerine de folyo kapatıp  misafirimiz gelene kadar fırın çok hararetli olmadan demlendiriyoruz.


Afiyet şeker olsun...