Malzemeler:
3 Yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 büyük kabak
1 orta boy patates
3 sap taze sovan
1 tablet et bulyon
Hazırlama:
Sebzeler ve et bulyon hariç malzemeleri bir kapta karıştıralım. Elde ettlğimiz hamurumuzu bir kenara alalaım.
2 çorba kaşığı sıvı yağda ince doğradığımız sovanları, rendelenmiş patates ve kabağı biraz öldürelim. Bir edet el bulyonu atıp 1/2 çay bardağı su ekleyerek suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
Soğuyunca hamura katalım. Bir kaşık yardımı ile iyice karıştıralım.
Kek kalıbına dökerek 160 derec fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder