12 Haziran 2008 Perşembe

PATLICAN SALATASI

Tarif-Hazırlama : Seval
Malzemeler:

3 Patlıcan
2 Limon
1 çorba kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2- 3 Damla Sirke
tuz

Hazırlama:

Patlıcanları anneanne-babaannelerden kalma usulle ocağımızı batırarak közlüyoruz.
Közlenen patlıcanları biraz soğuduktan sonra, kabuklarını soyup, limonlu bir suda 2_3 dakika bekletiyoruz. (Patlıcanlarımız kararmasın diye.) Daha sonra sudan çıkarıp iyice sıkıp (çünkü su kalmayacak) çekirdeklerini de çıkarıp keskin bir bıçakla çentiyoruz. İçine bir kaşık yoğurt, 1 limonun suyu, tuz, sirke ve ezilmiş sarımsaklarımızı koyup karıştırıyoruz. Servis tabağına aldıktan sonra istenirse maydanoz ve tekrar zeytinyağı ile süslenebilir.

Hiç yorum yok: