1 Kasım 2007 Perşembe

BEŞAMEL SOS




1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı veya daha fazla un sosun arzu edilen kıvamına göre
2 su bardağı süt (sosun kıvamına göre)
Tuz
Çok az karabiber
Sıvı yağın ile beraber tere yağımızı eritiyoruz
(Beşamel içine sıvı yağ eklenince hiç top olmuyor.)
Unu ekleyip sararmaya başlayana kadar hızlı hızlı çeviriyoruz. Unun miktarı sosumuzun miktarını ve yoğunluğunu da belirliyor.
İlk yaptığınızda fazla olmasında bir zarar yok az olmasından iyidir.
Tuzunu ve az karabiberini ekliyoruz ve yavaş yavaş karıştırarak sütümüzü katıyoruz.
Süt sosun sulu veya koyu bir sos olmasını sağlayacağından arzunuza bağlı olarak bu karşıma katabilirsiniz. Az süt koyu bir kıvam çok süt sulu bir kıvam alır.

Hiç yorum yok: