4 Kasım 2007 Pazar

ÇEŞNİLİ PİLAV

Malzemeler:

3 Su Bardağı pirinç
½ zeytinyağı ½ mısırözü yağı
1 Demet taze soğan
Kuru nane
Kuş üzümü
Dolmalık Fıstık
Dere Otu

Hazırlama:

3 bardak princi sıcak su ile biraz tuz atarak az bekletip yıkayıp süzüp kenara aldık.(Ben günlük kokusuz jasmin misafirlik bersani kullanıyorum, baldo ile de yaptığım oldu hepsinle yapılabilir.)
Yağımızı tenceremize döktük. Yine göz kararı oldu ama ilk yaptığımda ölçüsünü vereceğim. Taze soğanın yeşilleri daha fazla olacak şekilde (Beyaz kısmalarından yemek yanına yapacağınız salataya koymak üzere ayırabilirsiniz.) yağın içine doğruyoruz, fıstıkları de ekleyip az kavurduktan sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyip pirinçler yağı çektiğini belli edene kadar (şeffaflaşıyor gibi oluyorlar) kavuruyoruz. Daha önceden yıkayıp ılık suda beklettiğimiz kuş üzümlerini ve az kuru naneyi ekleyip tenceremizin altını en kısık duruma getiriyoruz.

Şimdi burada pilavı yapmaya devam edebiliriz ya da tenceremizin altını ve kapağını kapatır, misafirimiz geldiğinde çok kısık ateşte hemen üzerine 1 parmak kalınlığında su çıkacak kadar su (SICAK) ekleyip pişirebiliriz.

İki durumda da dediğim gibi üzerine 1 parmak kalınlığında su çıkacak kadar su (SICAK) ekleyip çok kısık ateşte suyunu çekene kadar bırakıyoruz. Suyu çektikten sonra demlenmeye geçerken ince ince kestiğimiz dereotunu pilavın üzerine serpip demlenmeye bırakıyoruz. Servisten önce güzelce karıştırıyoruz.

Hiç yorum yok: