11 Eylül 2010 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA FASULYESİ


Malzemeler:

1,5 kg taze barbunya fasulyesi
2 Orta boy soğan
2 orta boy Havuç
2 diş sarmısak
½ bardak Zeytinyağı
3 Orta boy Domates
3 Çarliston biber
2 kesme şeker
Tuz

Hazırlama:

Barbunyaları kabuklarından ayıkladıktan sonra yıkayınız içine yarım limon sıktığınız kaynar suya atarak düdüklüde altını kısma aşamasına kadar tutup ateş alarak hemen buharını çıkarıp kapağını açınız.

Zeytinyağında ince kıyılmış soğanı atıp bir iki karıştırınız. Sarımsakları, suyunu süzdüğünüz barbunyaları, halka doğranmış havucu, biberleri, rende yapılmış domatesleri, tuzu ve şekeri katınız ve üzerlerini örtecek kadar sıcak su da ekleyerek düdüklünün kapağını kapatıp, buhar çıkmaya başlayınca kıstıktan sonra 7 dakika kadar daha pişirip ocaktan alınız.
Hemen sonra buharı çıkartıp tencereden hemen servis tabağına alınız. Üzerine ½ bardak zeytinyağını döküp soğumaya bırakınız.

Hiç yorum yok: