MALZEMELER:
1 veya 1,5 Kilo işaret parmağı kalınlığında ve uzunluğunda kesilmiş bonfile
4 Yemek kaşığı tereyağı (Ben yarısını sıvı yağ kullanıyorum)
1 Büyük soğan
½ veya 1 Kahve fincanı un
1 Çorba kaşığı biber salçası
½ Çorba kaşığı hardal
1 Kahve kaşığı karabiber
1 Paket krema
2 Damla limon suyu
Tuz
HAZIRLAMA:
Soğanı elde yemeklik olarak küçük küçük kesiyoruz. (Rende olmayacak su salıyor.)
Soğanı yağda öldürürken eti de ekliyoruz 5-6 dakika beraberce kavuruyoruz.
Etler renk değiştirince üzerine unu serpip, 2 dakika kadar daha kavurmaya devam ediyoruz. Etler ince olduğu için hemen pişiyor, pişmeye yakın salçasını, hardalı, tuzu, biberi ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
Servisten önce 1 paket kremayı ekleyip limon suyunu da damlatıp 1-2 kere kaşıkla karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.
Not: Daha önceden pişirip (gün içinde), servisten önce ısıtarak kremasını ve limon suyunu ekleyebilirsiniz.
1 veya 1,5 Kilo işaret parmağı kalınlığında ve uzunluğunda kesilmiş bonfile
4 Yemek kaşığı tereyağı (Ben yarısını sıvı yağ kullanıyorum)
1 Büyük soğan
½ veya 1 Kahve fincanı un
1 Çorba kaşığı biber salçası
½ Çorba kaşığı hardal
1 Kahve kaşığı karabiber
1 Paket krema
2 Damla limon suyu
Tuz
HAZIRLAMA:
Soğanı elde yemeklik olarak küçük küçük kesiyoruz. (Rende olmayacak su salıyor.)
Soğanı yağda öldürürken eti de ekliyoruz 5-6 dakika beraberce kavuruyoruz.
Etler renk değiştirince üzerine unu serpip, 2 dakika kadar daha kavurmaya devam ediyoruz. Etler ince olduğu için hemen pişiyor, pişmeye yakın salçasını, hardalı, tuzu, biberi ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
Servisten önce 1 paket kremayı ekleyip limon suyunu da damlatıp 1-2 kere kaşıkla karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.
Not: Daha önceden pişirip (gün içinde), servisten önce ısıtarak kremasını ve limon suyunu ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder