31 Temmuz 2010 Cumartesi

HAVUÇLU TARÇINLI KEK (2)


Malzemeler:

3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı dolusu ince rendelenmiş havuç
1/2 su bardağı bıçakla çentilmiş ceviz
1 çorba kaşığı hindistan cevizi

Hazırlama:

Yumurta ve şekeri yüksek devirde iyice karıştırıyoruz. Ardından yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Unu, kabartma tozunu ve tarçını ekleyip, karıştırıcının düşük ayarında karıştırıyoruz.
Havuç rendesi, dövülmüş ceviz, hindistan cevizini de ekleyip bir kaşıkla karıştırıp, yağlanmış ve şekerlenmiş kalıba boşaltıyoruz.
170 derece fırında 30 – 40 dakika kadar bir bıçak yardımı ile ara ara kontrol ederek içi pişene kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: