15 Ocak 2018 Pazartesi

KARİDESLİ MAKARNA (2)







Malzemeler:

1 Paket fiyonk Makarna
Yarım kilo karides
Surimi yengeç
1 Demet Taze Soğan
2 diş sarımsak
1 Domates
Tereyağı
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates veya biber salçası
Kırmızı kapya biber
Tereyağı
1 Paket krema
Biber salçası
Kekik
Kırmızı bibier

Maydonoz
Fesleğen (harcın içine veya taze taze üzerine arzuya göre)






Hazırlama :

Karidesleri tuzlu sirkeli suda haşlayıp, kabuklarını soyuyoruz. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada ısıtıp, soğanları salçayı, küçük doğranmış sarımsakları içine atıp hafif kavrulurken karidesleri ve yarım paket kadar surimi yengeçi 2 parmak kalınlığında keserek içine atıp birkaç kere salçanın rengini alacak kadar kavuruyoruz. Üzerine tuz, kekik ve biraz kırmızıbiber atıp bir-iki daha karıştırdıktan sonra bir kenara alıyoruz.

Makarnaları haşlayıp süzgece aldıktan sonra, makarna tenceresine hazırladığımız harcı boşaltıyoruz. Isındıktan sonra 1 paket kremanın hepsini ve makarnaları da atarak tuzunu kontrol edip güzelce karıştırıyoruz.
Makarna tabağına alıp üzerine, (eğer makarnanın içindeki karides ve yengeçler gözünüze az geldiyse yengeçten bir miktar daha üzerine kesip koyabilirsiniz) üzerine bir tutam fesleğen arzuya göre ince doğranmış dere otu veya maydanoz serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok: