Malzemeler:
1 Paket fiyonk
Makarna
Yarım kilo karides
Yarım kilo karides
Surimi
yengeç
1 Demet Taze Soğan
2 diş sarımsak
1 Demet Taze Soğan
2 diş sarımsak
1
Domates
Tereyağı
Zeytinyağı
1 tatlı
kaşığı domates veya biber salçası
Kırmızı kapya
biber
Tereyağı
1 Paket krema
Biber salçası
Kekik
Kırmızı bibier
Maydonoz
Fesleğen (harcın içine veya taze taze üzerine arzuya göre)
1 Paket krema
Biber salçası
Kekik
Kırmızı bibier
Maydonoz
Fesleğen (harcın içine veya taze taze üzerine arzuya göre)
Hazırlama
:
Karidesleri
tuzlu sirkeli suda haşlayıp, kabuklarını soyuyoruz. 1 çorba kaşığı tereyağını
tavada ısıtıp, soğanları salçayı, küçük doğranmış sarımsakları içine atıp hafif
kavrulurken karidesleri ve yarım paket kadar surimi yengeçi 2 parmak kalınlığında
keserek içine atıp birkaç kere salçanın rengini alacak kadar kavuruyoruz.
Üzerine tuz, kekik ve biraz kırmızıbiber atıp bir-iki daha karıştırdıktan sonra
bir kenara alıyoruz.
Makarnaları haşlayıp süzgece aldıktan sonra, makarna tenceresine hazırladığımız harcı boşaltıyoruz. Isındıktan sonra 1 paket kremanın hepsini ve makarnaları da atarak tuzunu kontrol edip güzelce karıştırıyoruz.
Makarna tabağına alıp üzerine, (eğer makarnanın içindeki karides ve yengeçler gözünüze az geldiyse yengeçten bir miktar daha üzerine kesip koyabilirsiniz) üzerine bir tutam fesleğen arzuya göre ince doğranmış dere otu veya maydanoz serpebilirsiniz.
Makarnaları haşlayıp süzgece aldıktan sonra, makarna tenceresine hazırladığımız harcı boşaltıyoruz. Isındıktan sonra 1 paket kremanın hepsini ve makarnaları da atarak tuzunu kontrol edip güzelce karıştırıyoruz.
Makarna tabağına alıp üzerine, (eğer makarnanın içindeki karides ve yengeçler gözünüze az geldiyse yengeçten bir miktar daha üzerine kesip koyabilirsiniz) üzerine bir tutam fesleğen arzuya göre ince doğranmış dere otu veya maydanoz serpebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder