3 Kasım 2007 Cumartesi

DÜĞÜN ÇORBASI TADINDA (ETLİ VEYA TAVUKLU)

Malzemeler:

1 Çorba kaşığı tereyağı
½ Çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
Tavuk Suyu (Et Suyu)
Didiklenmiş Tavuk Göğüs Eti ( Kuzu eti)
Tuz
Karabiber

Hazırlama:

Tereyağını ve sıvı yağı eritip, ağır ateşte yavaş yavaş başemel sos yapar gibi unu yağa katıp biraz pişirelim. Ilık tavuk suyunu (et suyunu) ağır ağır ekleyelim. Ben tavuk veya et suyunu bir fincan kadar ekledikten sonra mutlaka una yediriyorum daha sonra bir fincan daha, bir fincan daha aynı şekilde devam ediyorum. Hiç topaklanma olmuyor. Koyu kıvama gelince tuzunu ve az kara birerini ekleyelim. Daha önceden didiklediğimiz etlerimizi katarak, kapağını kapatalım. Eğer hemen servis yapmıyorsanız çorbanız bir müddet sonra koyulaşacaktır. İnceltmek için ısıtırken ılık et suyu eğer et suyu kalmamışsa içme suyu katabilirsiniz.

Üzerine :

Biraz un, su, yağ ve tuz ile portakal kadar bir hamur yapın işaret parmağınız kalınlığında şeritler yapın ve işaret parmağınız uzunluğunda kesin yağda kızartıp bir kenara alın.
Tereyağını eritin içine biraz da sıvı yağ katın, 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyerek yağa yedirin en son kırmızı pul biber ekleyerek cızırdamaya başlayınca ateşten alın.Çorbanın üzerine küçük hamur kıtırları üzerine de biberli yağınızı gezdirerek servis yapın...

Hiç yorum yok: