4 Kasım 2007 Pazar

KREMALI PATATES (FIRINDA)


Malzemeler:

4 Adet Patates
1 Paket Krema
2 Diş Sarımsak
Tuz
Kıyılmış maydanoz veya dereotu


Hazırlama:

Patatesleri soyup küçük küpler veya çok ince dilimler halinde keselim tuzlu suya koyalım.

(Dilimler kalın olursa çabuk pişmiyor. Dilimleme makineniz veya mutfak robotunuzda dilimleme bıçağı yoksa küçük küpler halinde kesilmesi daha uygun.)
Süzdükten sonra fırın kabına boşaltalım. Üzerine 2 diş ezilmiş sarımsağı, arzuya göre tuzu ve 1 paket kremanın tamamını ekleyelim. Hepsini karıştıralım ısıtılmış fırına verelim.
Servis sırasında çok küçük kıyılmış maydanoz veya dereotunu üzerine bolca serpebilirsiniz.


Et, tavuk ve balık yemeklerinin üçüne de yakışıyor.

Hiç yorum yok: