4 Kasım 2007 Pazar

PASTIRMALI SEBZELİ BÖREK

Tarif: Sema
Malzemeler:

4 Adet yufka
100 gr margarin
2 orta boy havuç
200 gr pastırma
2 bağ ıspanak veya
1 bağ pazı
1 Paket dil peyniri
Yumurta sarısı
Çörek otu

Hazırlama:

Masamızın üzerine yaydığımız yufkamıza eritip biraz da su eklediğimiz yağı bir kaşık yardımı ile yufkanın tamamına gelecek şekilde sürüyoruz. Üzerine ikinci yufkamızı serip aynı şekilde yağlıyoruz.

Bu yağladığımız ikinci yufkamızın üzerine pastırmamızı küçük küçük kopararak silme yayıyoruz. Üzerine aynı şekilde dil peynirlerini uzun uzun keserek yerleştirdikten sonra 3. yufkamızı seriyoruz ve üzerini aynı şekilde yağladıktan sonra yıkayıp küçük doğradığımız ıspanakları seriyoruz. Son olarak üzerine 4. yufkayı yayıp yağlayıp rendelediğimiz havuçları da yerleştirdikten sonra kalan yağı da üzerine döküp eğer kalan dil peyniri varsa onları da uzun uzu kesip ekledikten sonra, büyük bir rulo hakinde yufkamızı sarıyoruz.

Ortadan ikiye keserek 2 ayrı kocaman rulo börek elde etmiş oluyoruz. İsterseniz birini hemen folyo veya streç filmle kaplayıp daha ileriki günlerde pişirmek üzere saklayabilirsiniz. Pişireceğinizin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ile süsleyerek 150 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirebilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Belliydi, görünümden ne denli lezzetli olduğu. Tarifinizi aynen uyguladım, böreğimizin içindeki havuç ve özellikle pazı, ayrı bir aroma ve lezzet kattı.
Bu tarifi, 4 kişi için yapmayı düşünenlere, “ tadı damağımızda kaldı “ dememeleri için iki parçanın tamamını yapmalarını öneriyorum ..
“ diline, eline, gönlüne sağlık “.. teşekkürler, bu leziz güzelliği bizlerle paylaştığın için.