5 Nisan 2008 Cumartesi

KURU KAYISI MARMELADI

MALZEMELER

1,5 kilo kuru kayısı (4 Paket)
4 kilo toz şeker
1 limon’un suyu
½ tatlı kaşığı limon tozu
Fındık büyüklüğünde tereyağ

HAZIRLAMA :

Kayısıları yıka akşamdan ılık su ile su kayısıların üzerine gelecek kadar ıslat.
Düdüklü tencerede bir sıra kayısı üzerine toz şeker, yine kayısı yine şeker tahta kaşıkla iyice suyunu bırakana kadar harmanla. Islattığın suyu kapta kalan kısmının tortusunu süzerek 1 su bardağı kadarını kayısıların üzerine ekle. Limon suyunun içinde eritilmiş limon tozunu ve fındık büyülüğündeki tereyağını ilave et (Köpürmesini önler)
Dükülü tencerede, düdük öttükten 20 dakika sonra kapat ve kapağı buharı çıkartır çıkartmaz hemen aç. Kapalı kaldı mı kararır.
El blendırı ile sıcakken ez. Soğuyunca kavanozlara boşalt.

Hiç yorum yok: