1 Nisan 2008 Salı

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ




Malzemeler:

3 adet orta boy kereviz
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet taze soğan
1 su bardağı bezelye
Maydanoz, dere otu kereviz sapı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, şeker
1 limon suyu
1 portakal suyu

Hazırlama :

Soğanları ayıklayıp zeytinyağında çevirmeye başlayalım.
Bir yanda da kerevizleri havuçları patatesleri 1 kap limonlu suyun içine soyup küçük küçük doğrayalım. Soğanı biraz kavrulduktan sonra sebzelerin suyunu süzüp soğanın üzerine ekleyip onları da biraz çevirelim. Ve üzerine sıkılmış portakal suyunu , tuzunu ve şekerini attalım kaynadıktan sonra altını kısalım yavaş yavaş pişmeye bırakalım.

Hiç yorum yok: