9 Nisan 2008 Çarşamba

PAZILI TART


Hamur Malzemesi :

3,5 su bardağı un (350 gr.)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gr. Erimiş katı yağ
1 paket kabartma tozu

İç Malzemesi :

1 bağ pazı
1 demet taze soğanın yeşil kısımları
Biraz sıvı yağ
Tuz
Biraz biber salçası
Biraz kırmızı biber

Hazırlama:

Hamur malzemesinin hepini beraberce yoğurup 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Pazıyı yağda taze soğanın yeşil kısımları biber salçası ile susuz olarak öldürdükten sonra tuz ve biraz da kırmızı biberle tatlandırıyoruz.


Tart kalıbımızı yağladıktan sonra hamuru ikiye bölüyoruz.
Kalıba hamurun yarısını yayıyoruz üzerine kavurarak pişirdiğimiz pazımızı kalan hamuru yama yama şeklinde üzerine kapatıyoruz.
Ve 150 – 170 derecede pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: