9 Nisan 2008 Çarşamba

CEVZİLİ BULGURLU SEMİZOTU SALATASI



Malzemeler:

1 bağ semiz otu
1 çay bardağı ince bulgur
1 ince kıyılmış taze sarımsak
2 adet taze soğan
2 küçük domates
1 çorba kaşığı krema
1 çay bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kimyon
1 çorba kaşığı paprika sosu
2 çorba kaşığı nar ekşisi veya elma sirkesi veya limon
3 çorba kaşığı az çekilmiş ceviz

Hazırlama:

İnce bulguru 1 çay bardağı sıcak su ile ıslatıp üzerine bir bez örterek bir kenara alalım.
Semiz otlarını yıkayıp sirkeli sudan geçirdikten sonra, süzgeçte süzülmeye bırakalım.
Bulgur suyu çektikten sonra biraz tuz, karabiber, kimyon paprika sosu ve az zeytinyağ ile karıştırarak (paprika sosu iyice dağılsın) tatlandıralım.
Büyükçe bir kaba semizotlarını elimizle ufak kopartarak dizelim, üzerine bulguru üzerine cevizleri, küçük doğranmış domatesleri, ince doğranmış taze soğanları,



birbirine karıştırılmış yoğurt ve kremayı, üzerine de zeytinyağı nar ekşisi (veya elma sirkesi ya da limon arzuya göre) ekleyelim ve karıştıralım.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: