30 Mayıs 2008 Cuma

CEVİZLİ ÇALI FASULYESİ


Malzemeler:
1/2 çalı fasulye
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
3 diş ince kıyılmış sarımsak
2 çorba kaşığı krema veya yoğurt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz, limon
2 çorba kaşığı nar ekşisi

Hazırlama :
Fasulyeyi ayıklayın ve jülyen doğrayıp, kaynamış suda 15 - 20 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra derin bir kaseye alın. Ayrı bir kasede dövülmüş ceviz, sarımsak, krema (yoğurt) zeytinyağı, nar ekşisi, tuz ve limonu karıştırın. Hazırladığınız karışımı taze fasulyenin üzerine döküp karıştırın. Tatların birbirine karışması için buzdolabında 1 saat bekletin.

Hiç yorum yok: