Malzemeler:
1,5 su bardağı kuru maş fasulyesi
Sızma zeytinyağı
Limonun suyu
Nar ekşisi
2 diş sarımsak
1 orta boy kırmızı soğan
İnce kıyılmış maydanoz
İnce kıyılmış nane
Kıyılmış dereotu
İri çekilmiş ceviz
Mısır
Pul biber
Sumak
Tuz
1,5 su bardağı kuru maş fasulyesi
Sızma zeytinyağı
Limonun suyu
Nar ekşisi
2 diş sarımsak
1 orta boy kırmızı soğan
İnce kıyılmış maydanoz
İnce kıyılmış nane
Kıyılmış dereotu
İri çekilmiş ceviz
Mısır
Pul biber
Sumak
Tuz
Hazırlama:
Fasulyeleri birkaç su yıkayın. Kaynayan su dolu tencereye maş fasulyelerini ilave edin (su üzerine 1-2 parmak çıksın). Fasulyeler dağılmadan yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzen kenara alın. Fasulyeler kaynarken. Blendırda biraz zeytinyağı, limon suyu, kırmızı soğan, sarımsak, nar ekşisini, maydanoz, nane ve dereotunu ufaltın kapağını açın içine arzu ettiğiniz kadar cevizi ekleyin (Ben 10-12 adet koydum) 1-2 tur daha döndürün cevizler iri kalsın böylece salata sosunuzun bir kısmını hazırlamış olacaksınız. Bu sosu derince bir kaba aldığınız süzülmüş sıcak maş fasulyelerinin üzerine döküp bir miktar tuz da ekleyip fasulyeleri ezmeyecek bir kaşıkla karıştırıp streç filmle kapatıp buzdolabınıza kaldırın.
Servis sırasında içine sumak ve mısırları üzerine de kırmızı biberi, tadına bakarak yağı veya ekşisi az gelmiş ise limon suyu veya nar ekşisi ilave edebilirsiniz.
Bu salataya arzuya göre birçok lezzet katılabilir. Afiyet olsun…
Maş fasulyesi Neye Benziyor?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder