14 Ağustos 2008 Perşembe

FIRINDA PATLICAN BAYILDI

Kaynak: Sahrap Soysal


Malzelemeler:
6 adet ince uzun patlıcan
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
4 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı tozşeker
10 diş sarımsak
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber
(Tarife ek olanlar kırmızı ile yazılmıştır)

Hazırlama:
Patlıcanları çizgili soyup ikiye bölün. İçlerini oyup, yıkayın. Limonlu ve tuzlu suda 5-7 dakika kadar haşladıktan sonra ateşten alın süzün.
Diğer taraftan, soğanları yarım ay şeklinde incecik doğrayın. Zeytinyağını tencereye aktarıp soğanları zeytinyağında karıştırarak 5 dakika, iyice sararıncaya kadar kavurun. Üzerine tozşeker, incecik kıyılmış sarımsak, karabiber ve rendelenmiş domatesi ilave edip, 5-10 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan içine kıyılmış yarım demete yakın maydanoz ekleyin. Hazırladığınız iç malzemeleri ılık hale gelince patlıcanları bu harçla doldurun. Patlıcanları ağızları yukarı bakacak şekilde ve 2-3 diş sarımsağı bütün olarak fırın kabına yerleştirin, 1 su bardağı kadar sıcak su ve sataya gezdirir gibi zeytinyağı ilave edip 175 derece alt-üst konuma ayarlı ve 10 dakika önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirip çıkarın. Ilık hale gelmesini bekleyip dereotuyla süsleyerek servise sunun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Esra haklısın çok güzel bir duygu, hele bir de tariflerini yiyenler beğenince çok seviniyor insan. Ağır bir yemeği böyle sağlıklı bir biçimde pişirmek hiç aklıma gelmemişti. Fırın yemekleri zaten enfes olur, hem hafif hem de enfes bir yemek olmuş elerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Beyaz bir gül gönderiyorum size
Yaprağında iman dalında sevgi
Kokusunda Muhammed var
Haneniz kalbiniz nurla dolsun
Kandiliniz mübarek olsun