16 Eylül 2008 Salı

TARHANA ÇORBASI


Malzemeler:

1 çorba kaşığı tereyağı
1 küçük soğan
6 su bardağı su
6 yemek kaşığı tarhana
Tuz

Hazırlama:

Soğanı rendeleyip tereyağında kavuruyoruz. 6 su bardağı soğuk suda 6 yemek kaşığı tarhanayı ezdikten sonra soğanların üzerine ilave ediyoruz. Karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz. Tereyağını eritip nane ve kırmızı pul biberle kızdırıp üzerine döküp servis ediyoruz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor. Türk mutfağının en güzel çorbalarından biri olan eski adıyla ''Darhane Çorbası'' nı çok severim. Tarhana çorbasını soğanla hiç denememiştim. Soğan çorbaya ayrı bir lezzet katmıştır.