31 Ağustos 2008 Pazar

DİLE


HERKESE HAYIRLI RAMAZANLAR...

Malzemeler:

Et suyu veya su
2 çorba kaşığı şehriye veya
Hazır mantı veya evde açılmış mantıdan ayrılmış yarım kilo mantı
1 su bardağı yoğurt
1 Yemek kaşığı un
1 adet yumurta
7-8 adet pazı yaprağı
Tereyağı
3 diş sarımsak


Hazırlama :

Tencerede etsuyu veya suyu kaynatıp, 2 çorba kaşığı şehriyeyi veya mantıyı haşlıyoruz. Tencereyi ocaktan alıp bir kenarda bekletelim.El karıştırıcısında 1 yemek kaşığı unu ve yumurtayı karıştıralım. Üzerine 1 su bardağı yoğurdu ekleyip, tekrar karıştıralım, tenceremizdeki sudan da bir çay bardağı kadar ilave edip, tekrar karıştıralım. Bu karışımı şehriyeli tencereye alalım.Üzerine dövülmüş sarımsakları da ilave edip ocağa koyalım. Sürekli karıştırarak çorbamızın üzeri göz göz olana dek ağır ateşte pişirelim. İncecik doğranmış pazı yapraklarını ve çorbamızın tuzunu ekleyip ocağı kapatalım biraz dinlendirelim.
Teteyağını eritelim çok az biber salçası ile renklendirelim. Çorbanın üzerine gezdirelim ve servis yapalım.Mantı ile çok daha lezzetli olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzel yorumun için teşekkür ederim, beni çok sevindirdin. Çorban tam ramazan ayına layık, enfes bir çorba. Dayanamadım tarifini aldım deneyeceğim. Hayırlı ramazanlar dilerim.

Adsız dedi ki...

Beyaz bir güvercin gönderiyorum size
Kanatlarında mutluluk,
Yüreğinde sevgi,
Tüylerinde nur var.
Sizin de kalbiniz nurla dolsun,
Kadir geceniz mübarek olsun.