14 Ocak 2010 Perşembe

PAZI DOLMASI (COOKSHOP' TA YEDİĞİMİZDEN ESİNLENEREK)



Dolma İçin:
2 bağ pazı
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak (Kastamonu sarımsağı diye adlandırılan çok küçük olanlardan. Sarımsaklarınız büyükse 1 dişi bu tarifteki 2 diş yerine düşünebilirsiniz.)
1 çay bardağı pirinç
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı tuz
2 domates rendesi
2 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı salçacık (domates salçası)
2 çorba kaşığı tereyağ


Sosu İçin:
1 Büyük veya 2 orta boy domates rendesi
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı salçacık (domates salçası)
2 diş sarımsak rendesi
1 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlama:
Cookshop ’ ta yediğimiz enfes pazı dolmasını evcek sayıklamaya başlayınca, aldığımız tat doğrultusunda bu tarif çıktı meydana. Bizce güzel oldu. Umarım deneycek olanlar da beğenirler...

Pazıların saplarını kesip, yaprakları sıcak suya batırın, biraz bekletip çıkartın.
Soğanları, sarımsağı ve 1 domatesi rondodan geçirin. Kıymayı, pirinci, soğanı, sarımsağı, naneyi, tuzu, 1 çorba kaşığı biber salçasını, 1 çorba kaşığı salçacık (domates salçası) bir kapta karıştırın. Sardıklarınızı dizeceğiniz tencerenin içine diğer domatesi rendeleyip 1 çorba kaşığı biber salçasını, 1 çorba kaşığı salçacık (domates salçası) ekleyip karıştırın sardığınız dolmaları bu harcın üzerine dizin.

2 çorba kaşığı tereyağını, 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip üzerine bir porselen tabak kapatıp tencerenin kapağını da aralayarak orta ateşte yaklaşık yirmi dakika pişirin.


Domates Sos :
1 çorba kaşığı tereyağını eritin. 2 diş sarımsak rendesini ve 1 çorba kaşığı biber salçasını beraberce sarımsağın kokusu çıkana kadar çevirin. Üzerine domatesleri ve 1 çorba kaşığı salçacık (domates salçası) ekleyerek 5-6 dakika fokurdatın. Dolmaları tabağa dizip üzerine sostan bolca dökere servis yapın. Tabi olmazsa olmaz sarımsaklı yoğurdunuzu da yanına eklemeyi unutmayın...


1 yorum:

Unknown dedi ki...

mmm elleriniz e saglik nefis görünüyor .Sevgiler canim yfiyet olsun