1 Haziran 2010 Salı

ENGİNARLI PİLAV




Malzemeler:

5 taze soğan
1 su bardağı baldo pirinç
Yeteri kadar su bardağı su
1 çay bardağı zeytin yağı
Yarım limonun suyu
6 tane enginar (6-8 tane enginar kalbi)
250 gr ayıklanmış bezelye

5 tane yeşil erik veya erik turşusu
Zeytinyağı

Dere otu
Tuz
5 çay kaşığı şeker


Hazırlama:

Pirinci tuzlu sıcak suda 1 saat bekletiyoruz.
Soğanları rondodan geçirip zeytinyağında tuzunu ve şekerini ekleyip sarartıyoruz. Erikleri, bezelyeleri ve enginarları 4 de bölerek (enginar kalplerini) ilave edip bir kaç dakika daha çevirip yarım limon suyunu ekliyoruz.
Pirinci ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
Üzerine çıkacak kadar suyu ekleyerek kapağını kapatıp pilav suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Ocağın altını kapatıp 10 dakika demlenmeye bıraktıktan sonra erikleri içinden alıp ılık olarak dere otu ile süsleyerek servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok: