1 Haziran 2011 Çarşamba
KABAKLI PATATESLİ KEK
Malzemeler:
3 Yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 büyük kabak
1 orta boy patates
3 sap taze sovan
1 tablet et bulyon
Hazırlama:
Sebzeler ve et bulyon hariç malzemeleri bir kapta karıştıralım. Elde ettlğimiz hamurumuzu bir kenara alalaım.
2 çorba kaşığı sıvı yağda ince doğradığımız sovanları, rendelenmiş patates ve kabağı biraz öldürelim. Bir edet el bulyonu atıp 1/2 çay bardağı su ekleyerek suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
Soğuyunca hamura katalım. Bir kaşık yardımı ile iyice karıştıralım.
Kek kalıbına dökerek 160 derec fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder