25 Haziran 2011 Cumartesi

BULGUR – YOĞURT – KABAK – SARIMSAK – CEVİZ'İN AĞIZLARA LAYIK KARIŞIMI




Tarif : Belkıs




Malzemeler:

1 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı yoğurt
4 kabak rendesi
2 diş sarımsak
1 avuç kıyılmış ceviz



Hazırlama:
Bulguru yoğurtla geceden ıslatıyoruz, (Veya bulguru Kısır
yapar gibi ılık su ile ıslatıp 1 saat kadar şişmesini bekledikten sonra yoğurdu katarak geceden bekletmeksizin deneyebilirsiniz. Ben öyle yaptım aynı tadı yakaladım.)
Ertesi gün, rende kabakları zeytinyağında üzerine 1 diş sarmısak rendeleyip çevirip bulgura katıyoruz. İçine iri kıyılmış ceviz, diğer diş sarmısakları ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine kırmızı bilerli yağ ve bütün cevizlerle süsleyip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: