Malzemeler:
1 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı yoğurt
4 kabak rendesi
2 diş sarımsak
1 avuç kıyılmış ceviz
Hazırlama:
Bulguru yoğurtla geceden ıslatıyoruz, (Veya bulguru Kısır yapar gibi ılık su ile ıslatıp 1 saat kadar şişmesini bekledikten sonra yoğurdu katarak geceden bekletmeksizin deneyebilirsiniz. Ben öyle yaptım aynı tadı yakaladım.)
Ertesi gün, rende kabakları zeytinyağında üzerine 1 diş sarmısak rendeleyip çevirip bulgura katıyoruz. İçine iri kıyılmış ceviz, diğer diş sarmısakları ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine kırmızı bilerli yağ ve bütün cevizlerle süsleyip servis ediyoruz.
Bulguru yoğurtla geceden ıslatıyoruz, (Veya bulguru Kısır yapar gibi ılık su ile ıslatıp 1 saat kadar şişmesini bekledikten sonra yoğurdu katarak geceden bekletmeksizin deneyebilirsiniz. Ben öyle yaptım aynı tadı yakaladım.)
Ertesi gün, rende kabakları zeytinyağında üzerine 1 diş sarmısak rendeleyip çevirip bulgura katıyoruz. İçine iri kıyılmış ceviz, diğer diş sarmısakları ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine kırmızı bilerli yağ ve bütün cevizlerle süsleyip servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder