2 Kasım 2007 Cuma

KIYMALI (ETLİ) KABAK ve BİBER DOLMA


Malzemeler :

6 Adet orta boy biber
3 Adet büyük boy kabak
½ kilo kıyma
1 Fincan pirinç
2 çorba kaşığı biber salçası
1 küçük diş sarımsak
1 orta boy soğan
Tuz
Kuru Nane
Bir avuç kıyılmış dereotu
Sıvı yağ

Hazırlama:

Biberlerimizi yıkayıp ayıklayalım, kabaklarımız taze ise üst kabuklarını soymadan ortadan ikiye keserek içlerini oyalım, yıkayalım. Soğanımızı yemeklik olarak küçük küçük keselim kıymayı, pirinci, 1 kaşık biber salçasını, kuru naneyi, sarımsağı, dereotunu, tuzunu, bir çorba kaşığı kadar sıvı yağ ve aynı miktar su ekleyelim ve bir güzel yoğuralım.
Tenceremize ( Düdüklü) sıvı yağımızı arzu ettiğimiz miktarda dökelim, 1 çorba kaşığı biber salçamızı yağda dağıtalım. Harcımızı biberlerimizin ve kabaklarımızın içine dolduralım ve dik olarak tencereye dizelim. Suyunu ekleyelim harlı ateşte buhar çıkınca en kısık ateşe düşürdükten sonra 5 dakika pişirip kapatalım. Buharının kendi halinde çıkmasını bekleyelim…

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ÇOK GÜZEL YEMEK HARİKA!!!!
erengs_1@hotmail.com byyyyy