1 Ocak 2008 Salı

KABAK TATLISI


Kabak tatlısı için bereket getirir derler.
Anadolu’da bazı yörelerde gerdeğe girmeden damat kabak tatlısı yer öyle gelin odasına gidermiş…

Malzemeler:
2 Kilo Kabak
1 kilo toz şeker
1 portakalın veya 2 mandalinanın suyu
Bıçakla küçük küçük kesilmiş ceviz.
Yaş krema

Hazırlama:

Kabakları ince ay şeklinde kestikten sonra tenceremize bir sıra kabak bir sıra şeker olmak üzere yerleştirelim. 1 portakalın veya 2 adet mandalinanın suyunu üzerine döktükten sonra çok kısık ateşte pişmeye bırakalım.

Suyunu çektikten sonra, dilim dilim tatlı tabağında üzerine çentilmiş cevizle veya pişen kabakları ezdikten sonra, küçük tatlı tabaklarında üzerine krema gezdirdikten ve cevizini serptikten sonra servis edebilirsiniz.







2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba blogunuzu mail grubunda gördüm kabak tatlısına portakal suyu çok enteresan geldi en kısa zamanda deneyecegim.

Adsız dedi ki...

merhaba blogunuzu mail grubunda gördüm kabak tatlısına portakal suyu çok enteresan geldi en kısa zamanda deneyecegim.
handan