24 Aralık 2007 Pazartesi
MISIRLI YOĞURT ÇORBASI
Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
50 gr. tereyağı
6 su bardağı tavuk suyu (varsa haşladığınız makarna suyuna veya mantı suyuna da yapabilirsiniz)
Nane
Karabiber ve Kırmızıbiber
Kimyon
Tuz
1 su bardağı Haşlammış mısır
Hazırlama:
Pirinçleri ayıklayıp yıkayın.Diğer tarafta yoğurt ve yumurtaları çırpın. Bu karışıma tuz, karabiber, az kimyon ekleyin. Kaynayan tavuk suyuna bu karışımı ve pirinci ilave edin. Kısık ateşte pişirin. İndirmeye yakın naneyi ve 1 su bardağı haşlanmış mısır ekleyin. Yağı iyice kızdırın. Üzerine kırmızıbiber ve nane ekleyin.
Çorbayı kızgın yağ ile süsleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder