24 Aralık 2007 Pazartesi

MISIRLI YOĞURT ÇORBASI


Malzemeler:

1 su bardağı pirinç
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta

50 gr. tereyağı
6 su bardağı tavuk suyu (varsa haşladığınız makarna suyuna veya mantı suyuna da yapabilirsiniz)

Nane
Karabiber ve Kırmızıbiber
Kimyon
Tuz
1 su bardağı Haşlammış mısır


Hazırlama:

Pirinçleri ayıklayıp yıkayın.Diğer tarafta yoğurt ve yumurtaları çırpın. Bu karışıma tuz, karabiber, az kimyon ekleyin. Kaynayan tavuk suyuna bu karışımı ve pirinci ilave edin. Kısık ateşte pişirin. İndirmeye yakın naneyi ve 1 su bardağı haşlanmış mısır ekleyin. Yağı iyice kızdırın. Üzerine kırmızıbiber ve nane ekleyin.
Çorbayı kızgın yağ ile süsleyin.

Hiç yorum yok: