2 Ocak 2008 Çarşamba

BADEMLİ SEBZELİ MAKARNA






Genç kızlık dönemlerimizi geçirdiğimiz
arkadaşlarımızla eski günleri anmak ne güzeldir
değil mi?
Biz de bu gün bunu yaptık.
İkimiz de kilo vermeye uğraşıyorduk, ufak bir dedikodu menüsü hazırladık...

Bademli Sebzeli makarna, maskolin salata, ruşeymli ekmek ve beyaz şarap... ve yanında tatlı sohbet.





BADEMLİ SEBZELİ MAKARNA...


Malzemeler:
1 paket Barilla Pennette Lısce J yani İnce düz Kalem :)))
1 demet taze soğanıın yeşil kısımları
2 adet orta boy kabak
1 adet orta boy havuç
1 paket brokoli
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
50 gr  badem
1 paket krema
1 tutam kuru fesleğen


Hazırlama:

Bademleri önceden sıcak suya koyup kabuklarını soyalım. Tencereye su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyun kaynadıktan sonra makarnalarınızı ilave edip haşlayın.
Brokolileri ve kabakları (küçük keserek) az haşlayın. Süzün kenara alın. Havuçlarınızı soyun. Rendenin geniş tarafı ile rendeleyin, tavaya çak az sıvı yağ ilave edin, soğanların yeşil kısımlarını sarımsağı ve bademleri önce sonra havuç ve baharatlarınızı ve az haşlanmış brokolileri kabakları ilave edin. Harcınızı kavurun.

Bir paket kremanın yarısını makarnayı yağlayacağınız tencereye dökün tuzunu da ekleyin makarnayı içine atın karıştırın. Diğer yarısını harcınıza ekleyin. Tabaklara önce makarnayı sonra üzerine harcı biraz da fesleyen serpip servis yapın.



KARIŞIK MOSKOLİN SALATA


Salatalarda kullanılır. Anavatanı Kuzey Amerika ve Asyadır. Genelde yumuşak iklimlerde yetişir. Hassas bir bitki olan Maskolin Çin Mutfağının baş salatasıdır. Ülkemizde yeni yeni yetiştirilmeye başlanmıştır. Lezzetli bir salata olan Maskolin, vitamin ve karbonhidratça zengindir.
Vitamin Özelliği A - B - C
Yıl içinde bulunduğu mevsim / ay12 ay
Saklama koşulları +3 +5 °C










RUŞEYMLİ EKMEK:

Buğday ruşeymi, tanenin filizlendiği bölgedir. Muhteviyatında yüksek miktarda A,E ve B1 vitamini, lesitin, esansiyel yağ asitleri ve proteinler ile minerallerden çinko, manganez ve krom bulunmaktadır. Döllenmeden sonra oluşan tohumda bitki embriyosu ile beraber besin deposu bulunur.

İçindekiler:

Buğday unu, içme suyu, ruşeym, kepek, gluten, ekmek hamur mayası, Gıda sanayi tuzu, sirke, Ekmek katkı maddesi [Emülgatör (mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri), şeker, enzim (fungal hemiselülaz, fungal alfa amilaz), antioksidan (askorbik asit)] ve koruyucu (kalsiyum propiyonat)
İçinde vücut için gerekli besin öğelerinin bir çoğunu yüksek miktarda içeren buğday ruşeymi, değerli bir maddedir. Bu maddenin % 15 oranında ekmeğe ilave edilmesi ile besin değeri yüksek, oldukça lezzetli ve iç yapısı homojendir.
100 gr. Ruşeymli Ekmeği'n Besin Değeri
Enerji 224 kcal
Protein 9,5 gr.
Toplam Yağ 1,85 gr.
Diyet Lif 6,9 gr.
Karbonhidrat 42 gr.


Halk Ekmek markası alıyorum.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

aman aman dedikodu kötü şey... ))) benim dedikodumu mu yaptınız yoksa!!!