18 Nisan 2008 Cuma

Evde Yoğurt Yapalım


MALZEME:

1 Lt süt
1 probyotik yoğurt

UYGULAMA:
Sütünüz pastörize kutu süt ise serçe parmak dayanacak kadar ısıtıyoruz, eğer günlük süt ise kaynadıktan sonra serçe parmak dayanacak kadar soğutuyoruz.

Üstü kapaklı bir cam kaba alıp içine tahta kaşıkla karıştırarak 1 kutu (küçük marketlerde satılan) sade probiyotik yoğurdu ekliyoruz.

Üzerini sıcak tutacak bir battaniye veya şalla sararak kaloriferin yanında veya evin sıcak bir bölümünde 8 saat bekletiyoruz.
Ben akşam 7 gibi yapıp sabaha kadar bekletiyorum. Sabah kalkınca da buz dolabına koyuyorum. Akşam yemeğine yenebilecek kıvama geliyor.

Meyveli yoğurt sevenler için; kabımın rengine de kivi uyduğu için, kivili yoğurt resmi çektim. Üzerine de pudra şekeri ile çok güzel oldu...

Hiç yorum yok: