2 Mayıs 2008 Cuma

TARATOR


Malzemeler:

Bayat ekmek içi ( yarım ekmek )
Zeytinyağı,
Limon,
Tuz,
Sarımsak ( 2 diş),
Ceviz içi

Hazırlama:

Kuru ekmek suyun içinde yumuşayana kadar bekletilir, daha sonra kabukları ayrılarak ekmek içi avuç içinde iyice suyu kalmamacasına sıkılır. Tuz içinde dövdüğümüz sarımsak ekmek içine katılır. Bundan sonrası sizin ağız tadınıza kalıyor, ekşilik ve yağ oranı. Sarımsaklı ekmek içine yavaş yavaş zeytin yağımızı, ve yarım limonu. ilave ediyoruz Boza kıvamındaki karışımımızın tadına bakalım, ekşiliği nasıl olmuş? Aman dikkat!! sarımsağı az oldu düşüncesi ile sarımsak ilave etmeyin, çünkü sarımsağın lezzeti, tadı daha sonra ortaya çıkacak. Karışımın içine son olarak, ince olmayacak şekilde dövülmüş bolca ceviz içini ilave edelim ve kaşık yardımı ile harmanlayıp, gerçek lezzetine ulaşabilmesi için zaman tanıyalım.

Hiç yorum yok: