26 Temmuz 2008 Cumartesi

PATLICANLI PİLAV


Malzeleler:

3 bardak pirinç
3 orta boy beyaz soğan
2 bostan patlıcanı
3 domates olmuş
Tuz
Karabiber
Nane
2 kesme şeker
1 su bardağı sıvı yağ ( ½ zeytinyağ, ½ mısırözü yağ)

Beyaz soğanları salata soğanı gibi doğra
1 su barda yağda kavururken, ıslattığın pirinci de ekleyerek kavurmaya devam et
Tuz, 2 kesme şeker domates rendesi ve üzerine 3 su bardağı soğuk su ekle önce harlı kaynadıktan sonra en kısık ateşte pişmeye bırak.

Patlıcanları jülyen kes fazla kararmamak kaydıyla kızart kâğıt peçete üzerine al.
(Önce kalın bir gazete üzerine kağıt peçete sererseniz çok fazla kağıt peçete ziyan etmemiş olursunuz.)
Pilavımız suyunu çekmek üzere iken patlıcanları naneyi ve karabiberi üzerine ekle (karıştırma) çok kısık ateşte devam ederek suyunu çektikten sonra 10 dakika demlenmeye bırak. 10 dakika sonra. Tencereyi yayvan bir servis kabına veya tepsiye ters çevir.
Soğuduktan sonra karıştır ve servis yapılacak kaba aktar.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkür ederim. Ellerine sağlık, pilavın harika görünüyor. Biz ailece patlıcanı çok severiz. Özelliklle kız kardeşim pilavını çok beğendi.

Adsız dedi ki...

Hz. Hamza’nın cesareti yüreğinize,
Hz. Ali’nin kuvveti bileğinize,
Hz. Ömer’in adaleti kalbinize,
Hz. Muhammed’in nuru evinize dolsun.
Kandiliniz mübarek olsun.