8 Ağustos 2008 Cuma

FIRINDA PATATES


Benim gibi evde kızartma yapmaktan mümkün olduğunca kaçınanlar (Hatta hiç yapmamak için elinden geleni ardına koymayanlar) için kızartılmış patates tadında hatta bence daha da güzel bir tamamlayıcı...

Malzelemer:

6 adet orta boy patates (2 kişi için)
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı biberiye
1 çay kaşığı fesleğen
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
4-5 damla limon suyu
Zeytinyağı
Tuz

Uygulama:

Patatesler soyulup elma gibi dilimlenir.
Sarımsak soyulur ve uzunlamasına dörde bölünür
Üzerine diğer malzemeler kekik, biberiye, fesleğen, pul biber tuz ve zeytinyağı eklenip karıştırılır.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
İçine katılan otlar ve baharatlar kişilerin damak tatlarına göre azaltılıp çoğaltılabilir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Fırında patates çok güzel görünüyor ellerine sağlık. Fırında patatesi arada bir ben de pişiriyorum, sen farklı baharatlar koymuşsun. Ortaya farklı bir lezzet çıkmış.