21 Temmuz 2008 Pazartesi

BANBUNYA YEMEGİ


Malzemeler:

1,5 kg taze barbunya fasulyesi
2 Orta boy soğan
2 orta boy Havuç
2 orta boy Patates
2 diş sarmısak
½ bardak Sıvıyağ
3 Orta boy Domates
3 Çarliston biber
2 kesme şeker
Tuz
1/2 demet Maydanoz

Hazırlama:

Barbunyaları kabuklarından ayıkladıktan sonra yıkayınız bir taşım kaynatarak süzünüz.
Yağda ince kıyılmış soğanı (Ben taze soğanla da yapıyorum içinde yeşil yeşil değişik bir görüntü oluyor), sarımsakları halka doğranmış havucu ve patatesleri kavurunuz. Süzülmüş barbunyaları ve küçük kesilmiş domatesleri (arzu ederseniz bütün çarliston biberleri ben eklemedim evde sevmiyorlar) katınız ve üzerlerini örtecek kadar su koyarak önce harlı ateşte, kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakınız. Piştikten sonra üzerine kıyılmış maydonozla servis ediniz.



Hiç yorum yok: