28 Aralık 2008 Pazar

BÖĞÜRTLENLİ CHEESECAKE



Tabanı İçin Malzemeler:

2 paket eti burçak bisküvi,
60 gr eritilmiş tereyağı,

2 çorba kaşığı süt.
1 çay bardağı fındık 



Üstü İçin Malzemeler:


İki paket 400’er gr.lık labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
1 kutu yaş krema
5 tatlı kaşığı mısır nişastası,
3 Yumurta
4 çorba kaşığı portakal suyu, veya limon suyu veya sade isteniyorsa hiçbiri,
2 tatlı kaşığı limon kabu
ğu rendesi veya portakal kabuğu rendesi veya sade isteniyorsa hiçbiri,
(Aslında cheesecake’in üzerindeki sosunu hangi meyve ile yapacaksanız ona uygun bir tat ekleyebilirsiniz veya sade yapabilirsiniz. Eğer çikolata sosu ile süsleyecekseniz içine damla çikolata ekleyebilirsiniz.
 


Sosu İçin Malzemeler:
1 kutu dondurulmuş böğürtlen
1 çorba kaşığı nişasta (mısır nişastası olabilir)
3 çorba kaşığı şeker





Hazırlama :Fırınımızı 175 dereceye ayarlıyoruz ısınması için çalıştırıyoruz.
24 cm çapındaki kelepçeli kalıbımızın altını yağlı kağıt ile kaplıyoruz.
Bisküvileri, eritilmiş tereyağı, sütü ve fındıkları rondodan geçirdikten sonra, kalıba yayıp bastırarak düzleştiriyoruz. Üstünün malzemesini hazırlayıncaya kadar buzdolabına kaldırıyoruz.Karıştırma kabımıza krem peyniri, krema, mısır nişastası ve toz şekeri ekleyip mikser ile çırparak kalın bir krema kıvamına getiriyoruz. Limon kabuğu rendesini ve suyunu da bu karışıma ekleyip karıştırdıktan sonra yumurtaları birer birer bu karışımın içine kırarak çırpmaya devam ediyoruz. (Genel Uyarı: Yumurtaları çok fazla çırpmamak, aksi halde kekimizin üstünde pişerken çatlaklar oluşabilirmiş ben yumurtaları dağılana kadar çırpıp bıraktım ve benim kekim çatlamadı. Uygulayanların bu ayrıntıyı dikkate almalarını tavsiye ederim.) Ve bu karışımı buzdolabımızdan çıkardığımız kek kalıbının içindeki bisküvi tabanının üzerine döküyoruz.

İki türlü pişirme şekli tavsiyesi okudum. Benim uyguladığım şöyle:
175 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 10 dakika kadar pişirip, sonra fırının ısısını 90 dereceye düşürüyoruz ve bu düşük ısıda yaklaşık 60 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz. Kekin tam ortası ıslak veya parlak değilse pişmiş demektir. Fırını kapadıktan sonra kapağının arasına bir bez sıkıştırarak biraz aralamak suretiyle kek oda ısısına gelinceye kadar fırından çıkarmadan bekliyoruz ve sonra buzdolabına koyup, üstü açık olarak bir gece bekletiyoruz.

Ertesi gün: Böğürtlenleri rondodan geçirip 1 kaşık nişasta ve 3 kaşık şekerle pişiriyoruz. Cheesecake'in üzerine döküyoruz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Yeni yılını tüm yüreğimle kutlar daha nice yıllar sağlıkla başarıyla sevdiklerinle birlikte görmeni ve geçirmeni diliyorum… Dün rüya yarın hayaldir rüyayı mutlu, hayali umutlu yapan bugündür, gönlün neyin özlemini çekiyorsa yarınlar sana onu getirsin… YENİ YILIN KUTLU OLSUN.