Malzemeler:
2 portakal
2 mandalina
2 elma
1 ayva
1 avuç kuru üzüm
2 mandalina
2 elma
1 ayva
1 avuç kuru üzüm
1 avuç pirinç
5 karanfil
8 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Hazırlama:
Meyveleri küp küp kestikten sonra diğer malzemeleri de katarak yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Veya düdüklü tencerede 5 dakika pişirip buharını çıkardıktan sonra kaynar vaziyetteyken içine 2 portakal suyunda 2 yemek kaşığı nişastayı çırptıktan sonra içine karıştıralım.
Bir taşım daha kaynatalım.
Kaselere boşaltalım. Soğuduktan sonra üzerini, tarçın, ceviz, kuş üzümü, kavrulmuş susam gibi arzuya göre süsleyelim.
Veya düdüklü tencerede 5 dakika pişirip buharını çıkardıktan sonra kaynar vaziyetteyken içine 2 portakal suyunda 2 yemek kaşığı nişastayı çırptıktan sonra içine karıştıralım.
Bir taşım daha kaynatalım.
Kaselere boşaltalım. Soğuduktan sonra üzerini, tarçın, ceviz, kuş üzümü, kavrulmuş susam gibi arzuya göre süsleyelim.
Kaynak:Yemek ve Biz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder