14 Aralık 2008 Pazar

HAZIR YUFKADAN MANTI


65’ i aşmışken…

Birkaç haftadır sonu gelmez yeme isteğimin önüne geçme düşüncesi içinde kıvranıp duruyorum. Şundan sonra başlarım, bundan sonra başlarım derken kiloları vermek bayramdan sonraya kalmıştı.
Bu sabah çok güzel bir pazar sabahıydı ve kış aylarının getirdiği hem ruhsal hem de yağsal ağırlıkları :)) atabilmek için bir güdü yaratabilirdi.

Kahvaltımız tam 12’ den vurdu. Bir gün önce son olarak; bunu da yiyelim düşüncesiyle aldığım geleneksel sucuk ve hellim peyniri.


Daha da abartmalı ve bugün bu işi bitirmeliydim.
Ufak bir yürüyüşten sonra eve dönüp son bir muzırlık daha yapmak için kolları sıvadım.

Malzemeler:

4 adet yufka
Kıyma
Soğan
Tuz, karabiber,
Sıvı yağ
Tereyağ
Yoğurt
3-4 diş sarımsak
Tuz
Biber salçası
Kırmızı pul biber
Nane
Sumak

Uygulama:

Kıymanızı soğan rendesi tuz ve karabiber arzu ederseniz biraz da salça ile kavuruyoruz.
Yufkaları tek tek alarak sıvı yağ ile kaşık veya fırça kullanarak yağlıyoruz. Ortadan ikiye kesip, kıymalı harcı boydan boya yufkanın kesilen kenarına yayıyoruz ve yavaşça kol böreği gibi sarıyoruz.





Parmağımızla 2 parmak ölçerek kesiyoruz.
Yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye kestiklerimizi diziyoruz. Sonra kesilen yufkaların üzerine fırça ile eritilmiş tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 180´C fırında kızarana kadar pişiriyoruz.


Sarımsakları tuzla dövdükten sonra yoğurda katıyoruz.
Kırmızıbiberli sos hazılıyoruz.
Mantılarımızı servis tabağımıza alıp üzerine yoğurt ve biber sosumuzu dökerek servis yapıyoruz…

Hiç yorum yok: