13 Aralık 2008 Cumartesi

KAŞAR PEYNİRLİ POĞAÇA




Malzemeler:

1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz (Peynirin tuzuna göre ayarlanacak peyniriniz tuzlu ise 1 çay kaşığı)
1Yumurta beyazı içine sarısı dışına
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı ucu karbonat (evde varsa)
100 gr taze kaşar peyniri rendesi
Alabildiğince un


Hazırlama:

Malzemeler karıştırılır. Hamur kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğrulur. Arzu edilen şekil verildikten sonra üzerine yumurta sarısı ve yine üzerine çörek otu serpilip,
170 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: