Tarif - Hazırlama: Seval
Malzemeler:
1,5 bardak pirinç
1 paket çam fıstığı
1/2 paket kuş üzümü
5 adet irice soğan
Bol nane tazesi olursa çok daha iyi olur
1 tatlı kaşığı kadar tarçın, karabiber, tuz, şeker, limon
dolma baharı benim damak zevkime uymadığı için asla koymam ve tabiî ki yaprak.
Hazırlama:
Yaprağınız salamura olursa, beş altı kez sıcak sudan geçirip en sonunda 2 dakika yaprakları suda tutarsanız tuz oranını düşürebilirsiniz ki ben öyle yapıyorum. Soğanları yemeğe hazırladığımız gibi doğruyoruz, bir tencereye önce fıstıkları atıp kavuruyoruz. Pembeleşince, ayıklanmış kuş üzümlerini de atıp hafifçe döndürdükten sonra, soğanları ilave ediyoruz. Onlar da kavrulunca pirinci ilave edip 2 dakika kadar onu da kavuruyoruz.
Tabiî ki bunların hepsini zeytinyağında kavuruyoruz.
Kavrulan malzemenin üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edip şekerini, tuzunu nanesini ve tarçını, karabiberi ekleyip hafif karıştırdıktan sonra ağır ateşte pişmeye bırakıyoruz. Suyu çekince ocağı söndürüp kapalı olarak demlendiriyoruz.
Malzememiz soğuyunca geniş bir tabak içinde yapraklara teker teker malzemeden koyup, tencereye sıralıyoruz.
Bitince üzerine bir çay bardağı zeytinyağı bir limonu suyu ve bir bardak da suyu iyice karıştırıp sarılmış dolmaların üzerine döküyoruz.
Gözünüze su az gibi gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz ama fazla değil çünkü pirinç hamurlaşır.
Piştikten sonra soğumasını bekleyip servis tabağına alabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Tabiî ki bunların hepsini zeytinyağında kavuruyoruz.
Kavrulan malzemenin üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edip şekerini, tuzunu nanesini ve tarçını, karabiberi ekleyip hafif karıştırdıktan sonra ağır ateşte pişmeye bırakıyoruz. Suyu çekince ocağı söndürüp kapalı olarak demlendiriyoruz.
Malzememiz soğuyunca geniş bir tabak içinde yapraklara teker teker malzemeden koyup, tencereye sıralıyoruz.
Bitince üzerine bir çay bardağı zeytinyağı bir limonu suyu ve bir bardak da suyu iyice karıştırıp sarılmış dolmaların üzerine döküyoruz.
Gözünüze su az gibi gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz ama fazla değil çünkü pirinç hamurlaşır.
Piştikten sonra soğumasını bekleyip servis tabağına alabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder