Malzemeler:
6 Adet Girit kabağı
250 gr kıyma
250 gr kıyma
1 Çay bardağı bulgur
2 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı biber salçası
1 küçük diş sarımsak
1 orta boy soğan
Tuz
Kuru Nane
Bir avuç kıyılmış dereotu
Sıvı yağ
Hazırlama:
Kabakları yıkayıp tepe kısımlarını keselim atmayalım.
Kabak oyacağının tırtırlı kısmı ile kabakların üst kabuklarını sıyıralım, içlerini oyalım, yıkayalım. Soğanımızı yemeklik olarak küçük küçük keselim kıymayı, bulguru, 1 kaşık biber salçasını, kuru naneyi, sarımsağı, dereotunu, tuzunu, bir çorba kaşığı kadar sıvı yağ ve aynı miktar su ekleyelim ve bir güzel yoğuralım.Tenceremize ( Düdüklü) sıvı yağımızı arzu ettiğimiz miktarda dökelim, 1 çorba kaşığı biber salçamızı yağda dağıtalım. Harcımızı kabakların içine üzerlerinde bir parmak pay kalacak şekilde dolduralım üzerlerine kesip ayırdığımız saplarını kapak gibi kapatalım ve dik olarak tencereye dizelim. Suyunu ekleyelim harlı ateşte buhar çıkınca en kısık ateşe düşürdükten sonra 5 dakika pişirip kapatalım. Buharının kendi halinde çıkmasını bekleyelim…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder