30 Temmuz 2010 Cuma

HER TÜRLÜ RULO BÖREK


Malzemeler:

4 Yufka
50 gr erimiş yağ veya sıvı yağ
2 yumurta
1 Çay bardağı yoğurt
Çörek otu
Susam
Arzu ettiğiniz börek içi;
kıymalı, peynirli, ıspanaklı, tavuklu+beşamel+mısırlı, tavuklu sebzeli, patlıcanlı velhasıl her türlü içi kullanabilirsiniz...

Hazırlama:

Yağı eritiyoruz, yumurtanın bir tanesinin sarısını ayırıp beyazını ve diğerinin tamamını ve yoğurdu bir kapta iyice çırpıyoruz.

Birinci yufkanın üzerine bu karışımı bir kaşık yardımıyla her tarafına gelecek şekilde yayıyoruz. Diğer yufkayı üzerine kapatıp yine harçtan her tarafına sürüyoruz. 8 eşit parçaya bölerek ne tür bir harç hazırladıysak, kestiğimiz yufkanın kalın tarafına koyup rulo şeklinde sarıyoruz.

Ayırdığımız yumurta sarısını böreklerin üzerine sürüp çörek otu ve susamla süsleyerek ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: