12 Ocak 2008 Cumartesi

KISIR


Malzemeler:

3 Su bardağı ince bulgur
3 su bardağı ılık su
1 bardak zeytinyağı
2 limon suyu
Arzu edenler nar ekşisi
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet nane
1/2 demet dere otu
5 adet kornişon
1 servis kaşığı biber salçası
2 domates rendesi
Kimyon
Tuz
Karabiber


Hazırlama:

Bulguru 2 adet domates rendesi ve ılık suyla ıslatıp üzerini bir bezle kapatıyoruz. Yarım saat kadar bekletiyoruz.
Yarım saat sonra suyunu çeken bulgurumuzun üzerine Salçayı, (Ben her zaman biber salçası kullanıyorum.) tuzu, kimyonu, az karabiberi ekleyip kaşıkla salçaları bulgurla ezer gibi salça iyice bulgura karışacak şekilde yediriyoruz.
Üzerine küçük küçük kesilmiş soğanlar, maydanoz, dere otu ve naneler, 4 de bölüp küçük küçük doğradığımız kornişon turşularını, yağını ve limonunu ekledikten sonra süsleyip servis edebilirsiniz. Tuz kimyon miktarı uygulayan kişiye kaldı. Benim tavsiyem ilk yaptığınızda tadına baka baka bir yemeğe baharat eklerseniz, sonraki ölçü hep tutar. El alışkanlığı olur yani…
.

Hiç yorum yok: