1 Paket kuru bakla
3 0rta boy kuru soğan
1,5 su bardağı zeytinyağı
8 su bardağı su
2 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 demet dereotu
1 Limon
Sos İçin
Kekik
Limon
Zeytinyağı
Hazırlama:
Baklaları geceden yarım limon suyu ve 1 kaşık şekerle ıslatın.
Ertesi gün, suyunu süzüp kenara alın.
Tencerede (Ben düdüklüde yapıyorum) yemeklik doğranmış soğanları 1 bardak zeytinyağında pembeleştirin, tuzunu, kalan 1 kaşık şekerini ekleyip kalan yarım limonun suyunu ve baklaları da içine atın. Baklaların tam üzerini örtecek kadar su ekleyip, düdüklü tencerede 10 dakika çok kısık ateşte pişirin. (Geceden ıslatmadıysanız 20 dakika tutmanız gerekir tabii yine çok kısık ateşte)
El blendırından pişmiş malzemeyi ve 1 demet dereotunu içine atarak geçirin.
Kalan yarım su bardağı zeytinyağını da ekleyip karıştırın.
Servis tabağını (cam olursa iyi olur) suyla ıslatın fazla suyu dökün favayı yayın.
Biraz soğuyunca üzerini streç flimle sarın. Buzdolabında en az 1-2 saat bekletin. Eğer favayı döktüğünüz kapta servis yapmayacaksanız yukardaki kaplar gibi kapları düz tabağa ters çevirebilirsiniz.
Limon kekik ve zeytinyağını çırpıp servisten önce üzerine dökerek sofranıza alın…
El blendırından pişmiş malzemeyi ve 1 demet dereotunu içine atarak geçirin.
Kalan yarım su bardağı zeytinyağını da ekleyip karıştırın.
Servis tabağını (cam olursa iyi olur) suyla ıslatın fazla suyu dökün favayı yayın.
Biraz soğuyunca üzerini streç flimle sarın. Buzdolabında en az 1-2 saat bekletin. Eğer favayı döktüğünüz kapta servis yapmayacaksanız yukardaki kaplar gibi kapları düz tabağa ters çevirebilirsiniz.
Limon kekik ve zeytinyağını çırpıp servisten önce üzerine dökerek sofranıza alın…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder