Malzemeler:
4 Yufka
2 Kabak rendesi
Maydanoz
Dereotu
Kekik
Kuru Nane
Çeçil peyniri
Yağsız beyaz peynir
Yörük peyniri
Tuz
Karabiber
4 Yufka
2 Kabak rendesi
Maydanoz
Dereotu
Kekik
Kuru Nane
Çeçil peyniri
Yağsız beyaz peynir
Yörük peyniri
Tuz
Karabiber
Hazırlama:
2 yufkanın arasını ve üzerini eritilmiş yağ ve su karışımı ile ıslat, 6'ya böl, ö
Şişmanca olacak şekilde rulo sar,
Bir kaba sardıklarını diz, böreklerin yarısına gelecek kadar yarısı su yarısı yağ karışımını üzerine dök,
Buz dolabında 1-2 saat beklet,
Ruloları suyun içinden al,
1 yumurta çırp içine taze çekilmiş karabiber tuz ekle
Börekleri yumurtaya sonra galeta ununa bula,
Fırın tepsisine diz, 175 derece fırında pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder