24 Ekim 2009 Cumartesi

TOMBİK BÖREK

Tarif - Hazırlama: Neptün


Malzemeler:

4 Yufka
2 Kabak rendesi
Maydanoz
Dereotu
Kekik
Kuru Nane
Çeçil peyniri
Yağsız beyaz peynir
Yörük peyniri
Tuz
Karabiber




Hazırlama:

2 yufkanın arasını ve üzerini eritilmiş yağ ve su karışımı ile ıslat, 6'ya böl, önce peynirleri ardından kabak rendesini, sonra da dereotu, maydanoz kekik ve kuru naneyi ekle.
Şişmanca olacak şekilde rulo sar,
Bir kaba sardıklarını diz, böreklerin yarısına gelecek kadar yarısı su yarısı yağ karışımını üzerine dök,
Buz dolabında 1-2 saat beklet,
Ruloları suyun içinden al,
1 yumurta çırp içine taze çekilmiş karabiber tuz ekle
Börekleri yumurtaya sonra galeta ununa bula,
Fırın tepsisine diz, 175 derece fırında pişir.

Hiç yorum yok: