Malzemeler :
1 Bardak yeşil mercimek
1 Avuç erişte
1 Baş soğan
1 Yemek kaşığı biber salçası
Pul biber
Tuz
Sıvı yağ- tereyağı
Hazırlama:
Mercimekleri önceden ıslatıyoruz veya yıkayıp suda haşlıyoruz. Süzüp kenara alıyoruz.
Biraz sıvı yağ biraz tereyağı ile küçük küçük çentilmiş soğanları, biber salçamızı beraberce bir tencerede kavuruyoruz pul biberini ve tuzunu da katıp başka bir tencerede kaynar suya attığımız mercimek ve bir avuç erişteye bu kavurduğumuz soğanları ekleyerek 10-15 dakika pişiriyoruz.
Biraz sıvı yağ biraz tereyağı ile küçük küçük çentilmiş soğanları, biber salçamızı beraberce bir tencerede kavuruyoruz pul biberini ve tuzunu da katıp başka bir tencerede kaynar suya attığımız mercimek ve bir avuç erişteye bu kavurduğumuz soğanları ekleyerek 10-15 dakika pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder