6 Kasım 2007 Salı

TUZLU MALZEME İLE KOLAY KEK

Malzemeler:

1 Paket sade Kekun
1 Su bardağı su
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Yumurta

Hazırlama:

Malzemeyi bir kapta yoğuruyoruz.
Hamuru ortadan ikiye bölüyoruz.
25x25 yağladığımız kare borcama hamurun yarısını yayıyoruz.

Arasına :

*Yarım kalıp böreklik beyaz peynir, 1 ince kıyılmış demet maydanoz
Yumurtanın sarısı beyazı ayırıyoruz, sarısı üste sürüleceği için ziyan olmasın diye beyazı peynirin içine katabilirsiniz. Peyniri eziyoruz.

* Börek içi gibi hazırladığımız kıyma harcı.

* Kıyma harcına katılmış haşlanmış patates.

* Benim düşünemediğim daha bir çok çeşit iç hazırlanabilir.

Hamurun diğer yarısınız da harcımızın üzerine tamamen kapatacak şekilde yerleştiriyoruz. Yumurta sarısını sürüp çörek otu ile de süsledikten sonra ısıtılmış fırında pişiriyoruz.


Hiç yorum yok: